De pagina's "Meer weten" geven extra toelichting op de pagina's geologie.

De "geologische tijdschaal", beginnende vanaf de voor Winterswijk zo relevante Trias periode, toont een overzicht van de ouderdom en aanwezigheid van de geologische gesteenten in de Winterswijkse bodem.

De "boorputten" toont een voorbeeld van een "gesteentenkolom" zoals aangetroffen in een particuliere 18m diepe waterboring. Zonder de verzamelde gegevens van particuliere waterboringen zou het niet mogelijk zijn geweest een gedetailleerd beeld van de Winterswijkse ondergrond te verkrijgen, hetgeen voor een groot deel de verdienste van Maarten van den Bosch is geweest. Van zijn hand zijn enkele belangrijke wetenschappelijke artikelen over de Winterswijkse ondergrond en ontstaansgeschiedenis verschenen.

Op dezelfde pagina wordt de "gesteentenkolom" van de NAM boring Winterswijk-1 weergegeven, die reikte tot een diepte van 5010m.

De pagina's "gesteente" beschrijven de Winterswijkse "plaatseigen" en meest voorkomende "zwerfstenen" in enig detail. De variatie in zwerfstenen in Winterswijk is groot en de plaatseigen stenen zijn uniek in Nederland. Deze pagina's adresseren met name mijn interessegebied.

De pagina over "bodembewegingen" adresseert de relaties tussen de grootschalige tektonische krachtenvelden en bodembewegingen in de Winterswijkse ondergrond.

De pagina "massa-extincties" gaat nader in op de vijf bekende kantelpunten in het geologische verleden toen vele soorten van leven plotseling uitstierven.

De pagina "klimaatverandering" is een geologisch getinte bijdrage aan de discussie omtrent de oorzaken van de  huidige klimaatverandering.